Чтобы не видеть вверху этот надоедливый рекламный баннер от UCOZ, регистрируйтесь в системе или входите со своего глобального аккаунта
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск по сайту
Разделы
Новости братства [27]
События в мире [199]
Новости сайта [12]
Новости православия [72]
События в Украине [86]
Интересная информация [80]
Разное [23]
Авторская рубрика [7]
Размышления участников нашего братства...
Историческая справка [13]
Дополнительно
Наш опрос
Якою мовою Вам зручніше молитись?
Всего ответов: 53
Друзья сайта


Храм Всіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство

Одигитрия




Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная | Регистрация | Вход
РОЗДУМИ З ПРИВОДУ 8 БЕРЕЗНЯ.
16:24
Ще за часів Союзу мало хто сприймав Міжнародний жіночий день саме в тому сенсі, в якому його замислювали приснопам`ятні затяті революціонерки та феміністки Клара Цеткін та Роза Люксембург, метою яких було звільнити жінку від ярма чоловіка та сім`ї і спрямувати її енергію на боротьбу за перемогу світової революції. В цей день радянська жінка менше за все хотіла відчувати себе борцем за світле комуністичне майбутнє, а бажала хоча б у деякій мірі, хоча б раз на рік побути тим, ким вона є і має бути: чарівною, лагідною, привабливою, коханою і закоханою, тобто - ЖІНКОЮ. І чи не є це просте і цілком зрозуміле кожному бажання жінки бути самою собою важливішим та переконливішим за будь - які заклики та лозунги про звільнення та рівноправ`я?

Сучасний світ, через ідеологію фемінізму, наприклад, пропонує жінкам будувати стосунки з чоловіками на протистоянні, на недовірі і відстоюванні своїх прав, з самого початку прирікаючи ці відносини на невдачу. Багато хто сприймає фемінізм як рух, який бореться за рівноправ`я жінок, але це насправді лише другорядна тимчасова ціль, справжня ж його мета – відновлення доісторичного матріархату, тобто суспільства у якому чоловіків або не буде взагалі, або ж вони не відіграватимуть жодної ролі у його житті. Фемінізм за аборти, випадкові сексуальні стосунки, збочення. Він проти релігії, міцного шлюбу, проти будь-яких обов`язків жінок перед суспільством, чоловіком, дітьми. Фемінізм під виглядом боротьби з “чолвічим ярмом” по суті позбавляє жінок самої жіночості, “звільняючи” їх материнських почуттів, ніжності, відданності, привчаючи до агресивності, підступності, егоізму. Але ж у світі, де жінки перестають бути жінками, і чоловіки перестають відчувати себе чоловіками, і яскравим свідченням цього стає поширення стилю “унісекс” серед молоді. Це виявляє внутрішню невизначеність людини, розмитість чи роздвоєність її психіки, що згубно впливає на саму людину і на суспільство в цілому. Людство ж, що складається з хворих людей не може бути здоровим.

Результатом всього вищевказаного є катастрофічне збільшення кількості розлучень, глибокий занепад інституції шлюбу, зменшення народжуваності в багатьох країнах (в тому числі і в економічно розвинених), в мирний час ми маємо величезну кількість одиноких матерів і дітей безбатченків, або повних сиріт. Як наслідок - неповноцінне виховання дітей, моральне та духовне зубожіння народу, безпринципність, дитяча та підліткова злочинність, наркоманія, поширення СНІДу та інших хвороб. Виховуючись у неповних сім`ях, або поза родиною, молодь виростає безвідповідальною, інфантильною, нездатною до дорослого і шлюбного життя, бо не має у своїй свідомості відповідної моделі поведінки, не вміє виховувати дітей, і заздалегідь підсвідомо налаштована на розлучення. Це все призводить до глибокої кризи у суспільстві, яка ставить під загрозу саме його існування.

Вихід, на мою думку, тут може бути лише один. Він полягає у поверненні нашого народу до традиційних, перевірених та освячених віками християнських цінностей. Лише вони гарантовано забезпечували гармонійне виховання і розвиток особистості, збереження сім`ї, і процвітання суспільства. У основу будь-яких стосунків Православна Церква вчить класти любов, бо це єдиний фундамент, на якому наші взаємини будуть радісними, щирими і по справжньому корисними, але не лише для нас, а для всіх, хто нас оточує. Тому і закликає нас Слово Боже: ”…над усім тим зодягніться в любов, бо вона є союз досконалості.”(Кол.3,14) Безумовно навіть любов можна сприймати егоїстично, але це вже не є справжня любов, це закоханість в себе самого. Слово Боже стверджує, що істинна любов безкорисна : “любов милосердствує,… не шукає свого, не рветься до гніву, не думає лихого,…”(1Кор.13,4-5). Стосунки любові вже не потребують відстоювання прав у особистих стосунках, тому що любов є самопожертвою заради улюбленого, самовіддачею до кінця без залишку. Саме до такого відношення до своїх жінок закликає Св. Ап. Павло чоловіків – християн: “Чоловіки, - любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе…”(Еф.5,25)

Православна Церква стверджує рівність чоловіка і жінки, але ця дана Богом рівність була втрачена після гріхопадіння і замінена на ворожнечу, і лише через віру в Ісуса Христа і життя в Церкві ця рівність відновлюється і набуває нового звучання: “Бо ви всі сини Божі через віру в Ісуса Христа! Бо ви всі, що в Христа охрестилися, у Христа зодягнулися!…нема чоловічої статі, ані жіночої, - бо всі ви один у Христі Ісусі!” (Гал.3,26-28). Христос примирює чоловіків і жінок, відновлює їх втрачену гідність. Більше того, у Церкві жіноче єство піднесене вище за єство Ангельске. Бог прийняв людську природу від жінки – Пресвятої Богородиці Діви Марії, тому звертаючись до Матері Божої в молитві ми визнаємо ЇЇ Вищою і Славнішою за найвищі Ангельскі чини, найближчою до Господа істотою в усьому творінні. Найбільш ліричні і поширені свята церковного року пов`язані з вшануванням Матері нашого Господа, і кожне з них є вшануванням святості, чистоти, жертовної материнської любові, якостей, які є окрасою кожної жінки.

Але стверджуючи рівність сильної і чарівної половин людства, Церква наголошує на різності їх служінь, і це в жодному сенсі не є обмеженням чи приниженням жінки. Чоловіки і жінки рівні, але при цьому вони різні, і це є замислом Божим, бо ця різність має служити взаємному збагаченню і вдосконаленню, має викликати в нас бажання до єдності між нами і з Богом. Відповідно до цієї різності Господь дає кожному завдання співзвучне з природою особистості. Якщо говорити про сімейні стосунки, то на жінку Творець покладає священну місію продовження і примноження людського роду, народження нового життя, нових членів Царства Божого. У своїй любові до чоловіка жінка стає співучасницею Божої справи творіння. Дружина є основою шлюбу, від неї залежить психологічний клімат родини. На чоловіка Господь покладає обов`язок бути головою родини, яким, на превеликий жаль більшість чоловіків відверто нехтує, або розуміє його спотворено. Важливо наголосити, що Творець ставить чоловіка не тираном і самодуром для жінки, а головою родини, що є дуже відповідальним служінням , якому необхідно віддавати всі свої сили і час. Це означає, що чоловік несе особисту відповідальність за кожного члена сім`ї, має бути її захистником, опікуватись її добробутом, забезпечувати гідне існування своєї родини, правильне виховання своїх дітей, щастя своєї дружини, і багато ще чого іншого. Безумовно, виконати це служіння власними силами неможливо, тому Господь дарує чоловіку дружину, яка є благословінням і Допомогою Божою чоловікові, недаремно Сам Господь створюючи жінку називає її “помічником”, без якого служіння чоловіка, як голови родини, стає неможливим і взагалі втрачає будь-який сенс: “В Господі ані чоловік без жінки , ані жінка без чоловіка.”(1Кор.11,11)

Даремно дехто може подумати, що з точки зору Церкви призначення жінки обмежується обов`язками домогосподарки. Православ`я ніяк не обмежує суспільну діяльність жінки, спрямовану на користь людей. Доказом цьому є велика кількість святих жінок, які присвятили себе служінню ближньому. В першу чергу це жінки – Мироносиці, помічниці Спасителя, які поєднували сімейне життя із служінням нашому Господу, і які іменуються Церквою “ рівноапостольні”, серед святих жінок, яких вшановує Православна Церква є і політики (Св. рівноапостольна княгиня Ольга, Св благовірна цариця Тамара), і місіонери (Св. рівноапостольна Ніна, просвітителька Грузії), і соціальні служителі (нещодавно канонізована Св. преподобномучениця Єлизавета, рідна сестра дружини Миколи ІІ, яка перейшла із лютеранства у Православ`я, безкоштовно лікувала бідних, і прийняла мученицьку смерть від більшовиків). Сьогодні православні жінки займаються політикою, бізнесом, доброчинністю, пишуть книги і ікони, співають під час богослужіння, грають у кіно та театрі, будують храми, отримують нагороди, виграють конкурси і т.д. Але при цьому всьому вони є глибоко віруючими християнками, люблячими дружинами і матерями, патріотами своєї держави. Вони залишаються жінками і тому відчувають себе по справжньому щасливими.

Милі жінки! У святковий для нашої країни день 8 Березня хочу молитовно побажати Вам здоров`я, краси, любові, щастя, допомоги Божої у всіх ваших справах. Завжди пам`ятайте про те, що ви прекрасна, чарівна половина людства. В цьому ваша сила і запорука ваших успіхів і щастя.

Наостанок хочеться нагадати, що Православна Церква також святкує День Жінки кожен рік через два тижні після Пасхи у неділю, яка зветься “Неділя Жінок – Мироносиць”.

http://pravdar.org.ua/

Категория: Новости православия | Просмотров: 877 | Добавил: isihia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
500
Новые добавления
Файлы:
23 Октября 2010
Как правильно выйти ... (Книги)
24 Августа 2010
Дмитро Степовик. Іст... (Книги)
23 Июня 2010
Молитвенный щит (Молитвы)
23 Июня 2010
Иконы и молитвы в ра... (Молитвы)
Статьи:
04 Декабря 2010
Пост без прикрас (Мои статьи)
04 Декабря 2010
Христианский брак ес... (Мои статьи)
20 Ноября 2010
Как выбирать духовни... (Мои статьи)
11 Ноября 2010
Милостыня должна поп... (Мои статьи)
Сайты:
11 Февраля 2011
Псалтирь (Библия и христианская литература)
11 Февраля 2011
Молитвослов (Молитвы)
02 Декабря 2010
"СЛОВО" - ... (Полезные ссылки)
08 Ноября 2010
Миссионерско-апологе... (Похожие сайты)
В Нежине
Прогноз погоди в Ніжині
Ніжин на мапі світу
Наша кнопка

Смело масштабируйте картинку ;)
Лучше всего наш сайт смотреть через:
Copyright orthodox-nezhin.at.ua © 2024 |