Чтобы не видеть вверху этот надоедливый рекламный баннер от UCOZ, регистрируйтесь в системе или входите со своего глобального аккаунта
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск по сайту
Разделы
Новости братства [27]
События в мире [199]
Новости сайта [12]
Новости православия [72]
События в Украине [86]
Интересная информация [80]
Разное [23]
Авторская рубрика [7]
Размышления участников нашего братства...
Историческая справка [13]
Дополнительно
Наш опрос
Що означає для вас Пасха Христова?
Всего ответов: 44
Друзья сайта


Храм Всіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство

Одигитрия




Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная | Регистрация | Вход
РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ ЄПИСКОПА ЧЕРНІГІВСЬКОГО І НІЖИНСЬКОГО ІЛАРІОНА
22:39
Різдвяне послання єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона-боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Всечесні отці, дорогі браття і сестри!
Христос народився! Славімо Його!

«Дивне народження побачивши, відійдімо від цього світу, перенесімось розумом на небо, бо задля цього величний Бог на землі з’явився як смиренна людина, бажаючи навернути до височин тих, що співають Йому: Алилуя!»
(Акафіст Пресвятій Богородиці, пісня 8)

Воістину дивним, страшним, преславним і спасительним було з’явлення у плоті Господа нашого Ісуса Христа – Другого Лиця Пресвятої Тройці. Святий Апостол і Євангелист Іоан Богослов у святому Євангелії сповіщає, що «Слово стало плоттю», тобто, Син Божий, співбезпочатковий з Отцем і Святим Духом, став істинною людиною, втілившись від Духа Святого і Марії Діви. «Таїнство бачу я дивне і преславне» – Безпочатковий Господь приймає на себе початок людський, Безтілесний приймає людське тіло, Бог стає людиною не перестаючи бути Богом, Неприступний, перед Яким предстоять Серафими і Херувими стає доступним для всіх у рабській подобі.

Для чого Христос приходить у цей грішний і лукавий світ, чому іде до свого творіння – людей, які із своєї волі відпали від Бога, свого Творця? Ми знаємо, що перші люди, Адам і Єва жили у раю, і доки були послушні і смиренні, не відчували різниці між духом своїм і Духом Божим, між думками своїми і думками Божими, вони жили в Бозі і Бог жив у них. Але коли вони порушують послух і втрачають смирення, тоді їхнє безпосереднє спілкування з Богом розривається, все довкола них змінюється і вони втрачають Богоспілкування, яке для перших людей було джерелом блаженства. У падшій людині образ Божий стає лише надією на блаженство.

З великої милості Господь не міг дивитися на Своє творіння, яке перебувало у рабському ярмі і було поневолене дияволом та навіки приречене на страждання і муку. Тому Слово стає плоттю!.. Для того, щоб земних зробити небесними, грішних – святими, щоб з тління підняти до нетління, від смерті – до безсмертя, щоб нас зробити дітьми Божими.

Здавалося б, що перед Сином Божим, який втілився від Діви, повинен був у покорі схилитися увесь світ. Разом із Ангелами небесними славу Богомладенцю повинна була виголошувати вся вселенна, а із пастирями і волхвами повинні були поклонитися всі люди. Але цього не сталося. Від самого Різдва Христового і аж до сьогодні відношення людей до цієї найважливішої історичної події є дуже різним. І тільки глибоко віруючі люди в усі періоди історії світу після приходу Месії на землю були настільки вражені цією подією, що залишали свої домівки, майно, всі принади світу і усі свої помисли. Весь свій розум вони направляли тільки до Вічної та Досконалої Істини Божої. Вони шукали найтісніших зв’язків спілкування з Богом у молитвах, постах та духовних подвигах і ще за життя уподібнювались ангелам. Саме тому ми сьогодні маємо великий сонм мучеників, преподобних, праведних і всіх святих, що моляться за нас перед престолом Божим.

З пришестям на Землю Сина Божого, після звершеної Ним Хресної жертви за рід людський, замість прокляття нам дається благословення Отця Небесного: ми отримуємо обітницю бути наслідниками вічного життя. Людина визволяється від смертоносної держави диявола, від терзання гріха і всіляких пристрастей, людське єство обожнюється заради безсмертного милосердя Сина Божого, грішники – помилувані, нечисті – очищаються, осквернені – освячуються, немічні – зціляються, обезславленим дарується безмірна честь і слава.

Що ж вимагається від нас, дорогі браття і сестри, щоби скористатися всією благодаттю, яку приніс з неба на землю Люблячий Бог наш? Найперше повинна бути віра в Сина Божого і у Його Святе Євангеліє, істинне покаяння в гріхах та виправлення неправедного життя, участь у церковних службах, молитвах і таїнствах святої Церкви, виконання Христових заповідей, любов до Бога, ближніх та землі, яку дарував нам Господь і на якій ми живемо. Нас повинні супроводжувати: християнське смирення, милостиня, чистота та непорочність, правдивість, простота і незлобливе серце.

У ці радісні дні, вітаю з величним святом Різдва Христового владу, силові структури, органи місцевого самоврядування. Сердечно вітаю боголюбивих пастирів, чесне чернецтво та всіх вірних Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Вітаю з Різдвом Христовим православних братів і сестер Московського Патріархату в Чернігівській та Ніжинській єпархіях, а також всіх християн Чернігівщини.

Бажаю усім вам, улюблені у Христі отці, браття і сестри, щоб ангельська різдвяна пісня «Слава в вишніх Богу, на землі мир, в людях благовоління» лунала в наших серцях, зігріваючи наші душі від зими озлобленості та гніву; щоб оминав всіх вас смуток самотності та залишенності, який нав’язує нам секуляризований світ, бо в чині Навечір’я Різдва Христового Церква співає: «З нами Бог!»; щоб ми гідно та плідно пронесли крізь своє життя те, заради чого народився, заради чого прийшов до нас Христос: «бо Син Божий не для того прийшов у світ щоб Йому послужили, а щоб Самому послужити (Мф. 20, 28; Мк. 10, 45)» – тим самим відмежовуючись від споживацького світосприйняття, що зараз так активно пропагується; щоб слова різдвяного привітання несли справжню глибоку радість у наші стосунки один з одним та щире уповання на Бога, Який став таким же як ми, щоб ми стали такими ж як Він!

Христос народився! Славімо Його!

ІЛАРІОН,
ЄПИСКОП ЧЕРНІГІВСЬКИЙ І НІЖИНСЬКИЙ

ЧЕРНІГІВ,
РІЗДВО ХРИСТОВЕ 2010/2011 рр.

Категория: События в Украине | Просмотров: 871 | Добавил: isihia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
500
Новые добавления
Файлы:
23 Октября 2010
Как правильно выйти ... (Книги)
24 Августа 2010
Дмитро Степовик. Іст... (Книги)
23 Июня 2010
Молитвенный щит (Молитвы)
23 Июня 2010
Иконы и молитвы в ра... (Молитвы)
Статьи:
04 Декабря 2010
Пост без прикрас (Мои статьи)
04 Декабря 2010
Христианский брак ес... (Мои статьи)
20 Ноября 2010
Как выбирать духовни... (Мои статьи)
11 Ноября 2010
Милостыня должна поп... (Мои статьи)
Сайты:
11 Февраля 2011
Псалтирь (Библия и христианская литература)
11 Февраля 2011
Молитвослов (Молитвы)
02 Декабря 2010
"СЛОВО" - ... (Полезные ссылки)
08 Ноября 2010
Миссионерско-апологе... (Похожие сайты)
В Нежине
Прогноз погоди в Ніжині
Ніжин на мапі світу
Наша кнопка

Смело масштабируйте картинку ;)
Лучше всего наш сайт смотреть через:
Copyright orthodox-nezhin.at.ua © 2024 |