Чтобы не видеть вверху этот надоедливый рекламный баннер от UCOZ, регистрируйтесь в системе или входите со своего глобального аккаунта
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск по сайту
Разделы
Новости братства [27]
События в мире [199]
Новости сайта [12]
Новости православия [72]
События в Украине [86]
Интересная информация [80]
Разное [23]
Авторская рубрика [7]
Размышления участников нашего братства...
Историческая справка [13]
Дополнительно
Наш опрос
Якою мовою Вам зручніше молитись?
Всего ответов: 53
Друзья сайта


Храм Всіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство

Одигитрия




Статистика
Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Главная | Регистрация | Вход
Різдвяне послання єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона
11:17
Боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Всечесні отці, дорогі браття і сестри!

Христос народився, славімо Його!

«Велика благочестя тайна: Бог явився у плоті, виправдав Себе в Духові, показав Себе ангелам, проповіданий у народах, прийнятий вірою в світі…»
(1 Тим. 3, 16).

Такими словами апостол Павло говорить про велику істину Боговтілення, пришестя у світ Сина Божого. У цій істині справді полягає велика тайна християнського благочестя, таїнственна основа всього нашого життя. Різдво Христове – це найбільше свідчення любові Божої до людини, воно народжує в нас любов до Бога, а любов є основою будь-якого благочестя і самого нашого життя.

Святитель Василій Великий говорить, що день Різдва Христа Спасителя одночасно є і днем народження нової людини. Втілення Слова Божого – це перемога над смертю і повернення людині можливості Богоспілкування. «Бог став людиною, щоб людина могла стати богом» – говорить святий Афанасій Олександрійський.

Бог прийшов на землю, щоб ми могли возноситись до Неба шляхом щирої віри в Сина Божого та виконанням Євангельських заповідей, шляхом істинного покаяння та смирення серця.

Господь наш Ісус Христос зходить з небес на землю, благоволивши заради нас людей, і ради нашого вічного спасіння, сприйняти людську природу і, з’єднавши її з природою Божественною, надати можливість єднанню людини з Богом. І люди, які від віку втратили через свої гріхи тісний зв’язок з Богом, з Різдвом Христовим знову отримують можливість стати дітьми Божими, сприйняти різноманітні дари Божественної благодаті; і у таїнстві Причастя мати саме безпосереднє єднання з Господом. І кожен з нас, достойно причастившись Святих і Животворчих Христових Таїн на прощення гріхів і в життя вічне, може сказати: «Вже не я живу, але живе в мені Христос» (Гал. 2, 20).

Минулий 2009 рік став ще одним роком милості Божої для православних віруючих Чернігівщини. За минулий рік освячено 5 храмів, при багатьох парафіях почали діяти недільні школи, засновуються нові парафії – це все свідчить про те, що ми йдемо вірним шляхом, прямою дорогою.

Нашу єпархію у 2009 році тричі відвідував Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ. Вперше Предстоятель Церкви звершив Божественну літургію у кафедральному соборі святої великомучениці Катерини – духовній перлині Чернігова. І це була відповідь Святійшого Патріарха на любов, подвиги і труди духовенства і віруючих Чернігівщини у відродженні духовності на Сіверській землі.

Нехай же цей новий – 2010 рік, ще більше наблизить всіх нас до Христа, до духовного неба і відірве нас від земних гріховних пристрастей: егоїзму та гордості, користолюбства та заздрості, наркоманії та алкоголізму, розпусти та ненависті. Тоді позитивно вирішаться у нас багато соціальних проблем і наша славна Україна, з Божою допомогою, вийде з будь-якої кризи і різноманітних негараздів.

Улюблені у Христі! З твердою вірою і християнським смиренням будемо приймати все те, що принесе нам майбутній рік. У самих важких обставинах не будемо забувати слова Христа Спасителя, які звернені до кожного з нас: «Не бійся, тільки віруй» (Мк. 5, 36). На порозі нового року милості Божої принесемо наші сердечні подяки Господу Вседержителю за Його великі і щедрі благодіяння, які Він постійно подає нам.

Смиренно припадім до Нього з глибокою сердечною молитвою, щоб майбутній рік став роком благословенним, благоприємним для кожного з нас і для всіх людей, щоб ми з вами, і майбутні покоління жили у мирі і благоденстві, перебуваючи «у всякому благочесті та чистоті».

Принесемо в дар Народженому заради нашого спасіння наші серця, сповнені смиренної радості, замість золота, ладану та смирни, які принесли Йому волхви як Богу, як Царю і, як Людині.

У ці радісні дні вітаю з великим святом Різдва Христового владу, силові структури, органи місцевого самоврядування. Сердечно вітаю боголюбивих пастирів, чесне чернецтво та всіх вірних Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Вітаю з Різдвом Христовим православних братів і сестер Московського Патріархату в Чернігівській та Ніжинській єпархіях, а також всіх християн Чернігівщини.

Бажаю всім вам, улюблені у Христі отці, браття і сестри, миру і радості, допомоги Божої у всіх благих справах. Нехай світлою зіркою та дороговказом у нашому житті стануть слова апостола: «Улюблені! Будемо любити один одного, бо любов від Бога, і кожен, хто любить, народжений від Бога і знає Бога. Хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов» (1 Ін. 4, 7-8).

Христос народився, славімо Його!

ІЛАРІОН,
ЄПИСКОП ЧЕРНІГІВСЬКИЙ І НІЖИНСЬКИЙ

ЧЕРНІГІВ,
РІЗДВО ХРИСТОВЕ 2009/2010 рр.

Категория: Новости сайта | Просмотров: 892 | Добавил: tinet | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
500
Новые добавления
Файлы:
23 Октября 2010
Как правильно выйти ... (Книги)
24 Августа 2010
Дмитро Степовик. Іст... (Книги)
23 Июня 2010
Молитвенный щит (Молитвы)
23 Июня 2010
Иконы и молитвы в ра... (Молитвы)
Статьи:
04 Декабря 2010
Пост без прикрас (Мои статьи)
04 Декабря 2010
Христианский брак ес... (Мои статьи)
20 Ноября 2010
Как выбирать духовни... (Мои статьи)
11 Ноября 2010
Милостыня должна поп... (Мои статьи)
Сайты:
11 Февраля 2011
Псалтирь (Библия и христианская литература)
11 Февраля 2011
Молитвослов (Молитвы)
02 Декабря 2010
"СЛОВО" - ... (Полезные ссылки)
08 Ноября 2010
Миссионерско-апологе... (Похожие сайты)
В Нежине
Прогноз погоди в Ніжині
Ніжин на мапі світу
Наша кнопка

Смело масштабируйте картинку ;)
Лучше всего наш сайт смотреть через:
Copyright orthodox-nezhin.at.ua © 2024 |