Чтобы не видеть вверху этот надоедливый рекламный баннер от UCOZ, регистрируйтесь в системе или входите со своего глобального аккаунта
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Поиск по сайту
Разделы
Новости братства [27]
События в мире [199]
Новости сайта [12]
Новости православия [72]
События в Украине [86]
Интересная информация [80]
Разное [23]
Авторская рубрика [7]
Размышления участников нашего братства...
Историческая справка [13]
Дополнительно
Наш опрос
Що означає для вас Пасха Христова?
Всего ответов: 44
Друзья сайта


Храм Всіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство

Одигитрия




Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная | Регистрация | Вход
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ ПРЕОСВЯЩЕННІЙШОГО ІЛАРІОНА, ЄПИСКОПА ЧЕРНІГІВСЬКОГО І НІЖИНСЬКОГО
21:38
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ
ПРЕОСВЯЩЕННІЙШОГО ІЛАРІОНА,
ЄПИСКОПА ЧЕРНІГІВСЬКОГО І НІЖИНСЬКОГО
Боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним
Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату

Улюблені у Господі пастирі, чесне у Христі чернецтво, боголюбні браття і сестри!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Цими радісними словами сьогодні ми знову вітаємо один одного і знову пасхальна радість переповнює наші серця.

Господь Ісус Христос зцілив нашу людську природу, вражену гріхопадінням прабатьків Адама і Єви. Своїм славним Воскресінням Спаситель переміг смерть і дарував нам життя вічне з Богом у Царстві Небесному.

Воскреснувши з мертвих, Господь дарує нам нове життя, яке являє нам свято Пасхи. Це нове життя подається кожній віруючій людині в день її хрещення, в день, про який говорить святий апостол Павло: «Ми поховані з Ним хрещенням у смерть, щоб, як Христос воскрес із мертвих славою Отця, так і ми в оновленому житті ходити почали» (Рим. 6, 4). Нове життя – є жива віра в Господа нашого Ісуса Христа, яка супроводжується участю у таїнствах і церковних богослужіннях, виконанням заповідей Євангельських і молитвою, милосердям та любов’ю до ближніх.

Пасха означає перехід від смерті до Життя, від землі до Неба. Апостол Павло говорить: «Пасха наша, Христос, за нас у жертву принесений» (1 Кор. 5, 7), тому жодна людина не може увійти до царства Божого без Христа і без спасительних таїнств Церкви. Бути православними християнами ми можемо, тільки віруючи «у Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву», яку заснував і утвердив Сам Господь. Тільки в Церкві ми приймаємо Святе Хрещення, знаходимо можливість каятись у своїх гріхах, отримуємо благословення на шлюб і інші життєві починання. Але саме головне – тільки в Церкві звершується Таїнство Євхаристії – причастя Тіла і Крові Христових. І особливо яскраво і чітко саме у ці пасхальні дні відкривається віруючим перебування воскреслого Христа в Його Церкві, коли не перестають лунати пасхальні святкові піснеспіви і ми єдиними устами проголошуємо: «Воскресіння Христове бачивши, поклонімось Святому Господу Ісусу…». І вже сьогодні в нашому земному житті ми маємо можливість прилучитися до Істини і благодатних дарів Святого Духа, які в повній мірі будуть явлені у Царстві Божому.

Здається, що сьогодні, коли радіють небо і земля, неможливо не почути благу вістку про Воскресіння і не повірити їй. І все більше людей приходять на Пасху у православні храми і вирішують розпочати нове життя з Богом і для Бога. Проте, як і раніше, (і так буде до кінця часів) християни живуть у світі, який не приймає слова Божого, відкидає завіт Бога. Найважливішими у людському житті цей світ проголошує власні «цінності» – силу і владу, багатство та егоїзм. Як часто і ми, християни, піддаємося цьому духові світу, забуваємо про всі ті блага, які подає нам Господь! Нехай Воскресіння Христове оживить наші серця, навчить нас любові до Бога і людей, зробить все наше життя свідченням нашої віри. Будемо пам’ятати слова Апостола: «Ви не чужі і не пришельці, а співгромадяни святим і свої Богові» (Еф. 2, 19).

Будемо намагатись поділитись пасхальною радістю з усіма, хто нас оточує, творячи діла милосердя і любові. Будемо намагатись зберігати нашу радість Воскресіння у всі дні нашого життя, навіть тоді, коли терпимо спокуси і скорботи. Будемо боротись зі своїми немочами і пристрастями, знаючи, що цього від нас очікує Христос.

Торжество Святої Пасхи нагадує і про те, наскільки уважно ми самі повинні піклуватись про свій духовний благоустрій. «Воскреснувши з Христом, – виголошує святитель Григорій Богослов, – і ти зробився новим творінням, створеним на діла благі, нехай оновиться у тебе все життя, нехай оновляться у тебе всі шляхи твоєї діяльності: так оновлюється людина, так вшановує день духовного оновлення». Нехай в серцях наших нині, у цей святковий час, оселяться «праведність і мир у Святому Дусі» (Рим. 14, 17); нехай труди наші стануть добрим свідченням вірності до свого покликання – адже ми, за вченням апостола Павла, «створені у Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми виконували» (Еф. 2, 10).

У ці пасхальні дні, у дні свята перемоги життя над смертю, сердечно вітаю боголюбивих пастирів, чесне чернецтво та всіх вірних Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Вітаю зі Світлим Христовим Воскресінням православних братів і сестер Московського Патріархату в Чернігівській та Ніжинській єпархіях, а також всіх християн і весь наш побожний український народ, який проживає на славній, святій Чернігово-Сіверській землі – Христос воскрес!

Нехай подасть нам Господь мир і радість, нехай збереже Церкву Свою Святу від усякого зла. Нехай віра, надія і любов супроводжують Вас у всі дні життя Вашого.

Благодать воскреслого Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма вами по всі дні до кінця віку! Амінь.

ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

+ІЛАРІОН
ЄПИСКОП ЧЕРНІГІВСЬКИЙ І НІЖИНСЬКИЙ
ПАСХА ХРИСТОВА
2010 р.
м. ЧЕРНІГІВ

Категория: Интересная информация | Просмотров: 655 | Добавил: isihia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
500
Новые добавления
Файлы:
23 Октября 2010
Как правильно выйти ... (Книги)
24 Августа 2010
Дмитро Степовик. Іст... (Книги)
23 Июня 2010
Молитвенный щит (Молитвы)
23 Июня 2010
Иконы и молитвы в ра... (Молитвы)
Статьи:
04 Декабря 2010
Пост без прикрас (Мои статьи)
04 Декабря 2010
Христианский брак ес... (Мои статьи)
20 Ноября 2010
Как выбирать духовни... (Мои статьи)
11 Ноября 2010
Милостыня должна поп... (Мои статьи)
Сайты:
11 Февраля 2011
Псалтирь (Библия и христианская литература)
11 Февраля 2011
Молитвослов (Молитвы)
02 Декабря 2010
"СЛОВО" - ... (Полезные ссылки)
08 Ноября 2010
Миссионерско-апологе... (Похожие сайты)
В Нежине
Прогноз погоди в Ніжині
Ніжин на мапі світу
Наша кнопка

Смело масштабируйте картинку ;)
Лучше всего наш сайт смотреть через:
Copyright orthodox-nezhin.at.ua © 2024 |