Чтобы не видеть вверху этот надоедливый рекламный баннер от UCOZ, регистрируйтесь в системе или входите со своего глобального аккаунта
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Поиск по сайту
Разделы
Новости братства [27]
События в мире [199]
Новости сайта [12]
Новости православия [72]
События в Украине [86]
Интересная информация [80]
Разное [23]
Авторская рубрика [7]
Размышления участников нашего братства...
Историческая справка [13]
Дополнительно
Наш опрос
Що означає для вас Пасха Христова?
Всего ответов: 44
Друзья сайта


Храм Всіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство

Одигитрия




Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная | Регистрация | Вход
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ (2011) ЄПИСКОПА ЧЕРНІГІВСЬКОГО І НІЖИНСЬКОГО ІЛАРІОНА
11:08
Улюблені у Христі Воскреслому отці, браття і сестри!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Щиросердечно, з глибоким почуттям пасхальної радості, вітаю вас з великим святом Світлого Христового Воскресіння.

Ці два слова – «Христос воскрес», які вперше були проголошені учнями Христовими, містять і переможну вістку торжества життя над смертю, і одкровення Божественної Тайни Воскресіння, і заклик до незгасаємої пасхальної радості, і вітання любові Христової.

«Ось і наступило для нас очікуване, спасительне свято, день Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа – говорить святитель Іоан Золотоустий – це свято є запорука миру, джерело примирення, руйнування смерті, погибель диявола. Сьогодні люди з’єднались з Ангелами і разом з безплотними Силами, підносять хвалебні пісні Богу».

Христос воскрес – і держава смерті переможена, смерть, яка довгий час утримувала у пеклі всіх, як праведників, так і грішників, втратила свою силу і є для християн лише дверима, переходом до вічного, блаженного життя. Тому святитель Іоан Золотоустий у своєму Огласительному слові на Пасху говорить: «Ніхто нехай не убоїться смерті, визволила бо нас Спасова смерть…Де твоє, смерте, жало? Де твоя, пекло, перемога? Воскрес Христос – і ти повалене…».

Пасха – це свідчення любові Бога до людини. «Бог є любов» (1 Ін. 4, 8) і у Воскресінні Христовому ми реально зустрічаємось з тайною Божої любові до кожного з нас і серцем переконуємось у словах апостола: «у тому любов, що не ми полюбили Бога, а Він полюбив нас і послав Сина Свого на очищення від гріхів наших». Святкуючи Пасху Господню, ми пізнаємо, що любов Божа до людей – це завжди жертва, яка найбільш яскраво явилася в голгофських стражданнях і смерті Христа Спасителя, які Він перетерпів за гріхи кожного з нас. Але ж ця жертва і є світлом воскресіння, що знищує темряву смерті. Вона дає кожній людині можливість оновлення і всиновлення Богом, «щоб нам називатися і бути дітьми Божими» (1 Ін. 3, 1). Любов Божа, ця жертва Христова пробуджує серця, що омертвіли в гріхах, і веде до переродження людини за євангельськими законами, «щоб смертне поглинуте було життям» (2 Кор. 5, 4). Це преображення відбувається в нас, коли ми всією своєю діяльністю, кожним окремим вчинком, словом, думкою і всім своїм життям намагаємося відповісти Богу на Його любов, на Його велику жертву, якою Він визволив нас від гріха і смерті.

Бог всіх нас любить…і ми не повинні залишитись невдячними чи байдужими до любові Божої, бо Господь закликає всіх і кожного: «Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені, і Я заспокою вас» (Мф. 11, 28). Лише нам треба відгукнутись на цей Божественний глас, послідувати за нашим Спасителем, намагатись жити за Євангелієм, по можливості виконувати Євангельські заповіді у своєму житті, стаючи новою людиною.

Сьогодні Христос приходить до кожного з нас і воскрешає мертві душі, дає їм можливість побачити Його Воскресіння. Дає нове життя. Воскресіння душі – це її єднання з життям, а життя – це і є Сам Христос: «Я є воскресіння і життя, хто вірує в Мене, якщо і помре, оживе» (Ін. 11, 25). Святий апостол Павло, який сам пережив своє духовне воскресіння, підтверджує істинність цих слів Спасителя: «Для мене життя – Христос, і смерть – надбання» (Флп. 1, 21). Тільки коли душа з’єднається з Богом і воскресне силою Христовою, вона буде достойною бачити Воскресіння Христове.

Сутність християнської віри не просто у тому, що Воскресіння Христове звістило людям, що вони визволені від гріха, прокляття і смерті, але і в тому, що фактом Воскресіння, тобто перемоги життя над смертю, Христом зцілена сама природа людська. І всім, хто зодягається у Христа, Він також дає можливість причаститись цієї нової, зціленої природи. Ті, хто померли для гріха, подібно Христу на хресті, «з’єднані і подобою воскресіння» (Рим. 6, 5) з Ним. У провадженні справжнього духовного життя, яке можливе для людини в лоні святої Православної Церкви, вони досягають такого стану, коли благодать Святого Духа, радість Воскресіння Христового оселяються в них і роблять їх спадкоємцями Царства Небесного.

Свята Пасха або Воскресіння Христове – це найбільше і найрадісніше свято. В подіях хресної смерті і воскресіння з мертвих Спасителя світу полягає вся сутність християнства.

Святий апостол Павло говорить нам: «якщо Христос не воскрес, то і проповідь наша марна, марна і віра наша» (1 Кор. 15, 14). «Як в Адамі всі вмирають, так у Христі всі оживуть» (1 Кор. 15, 22).

Зараз, після свого славного Воскресіння, Він – з нами «у всі дні до кінця віку» (Мф. 28, 20). Він дає нам сили нести наш життєвий хрест, Він чує наші молитви, Він подає нам руку Своєї Божественної допомоги. Тільки наше гріховне життя розриває наш духовний союз з Небесним Отцем, але і тут Він терпеливо очікує нашого покаяння і навернення.

Своїм Воскресінням з мертвих Він зробив спадкоємцями вічного життя всіх Своїх учнів і послідовників і відкрив нам двері раю, які були зачинені від дня гріхопадіння першої людини. Але як мало ми думаємо про цей великий подвиг Господа нашого Ісуса Христа і як мало в наших серцях вдячності і синівської любові до Того, Хто зробив нас дітьми Божими і спадкоємцями Царства Свого!

Залишимо ж, позаду наші пристрасті, ненависть, егоїзм, гордість і все погане, віднайдемо у своєму серці щирість і доброту, благочестя і смиренність. Відновімо у серцях наших і в житті шлях, до якого нас кличе Христос. Через молитву, добрі справи, віру, через наше особисте воскресіння і душевну чистоту, повернемося до життя духовного, сповненого Божественної любові і благодаті.

Євангеліє розповідає нам про те, що після Свого воскресіння Господь наш Ісус Христос явився жонам-мироносицям і сказав їм: «Радуйтесь!» (Мф. 28, 9). Це слово Господь говорить сьогодні і всім нам. Радуйтесь, бо Господь постраждав і помер для нашого спасіння. Радуйтесь, бо кожному з вас Воскреслий Господь відкрив шлях до воскресіння і вічного життя. Радуйтесь, бо Господь покликав нас до святої Своєї Церкви, яка є ковчегом спасіння для всіх віруючих у Христа. Радуйтесь, бо ви – «царственне священство, народ святий, люди відновлення, поставленні для того, щоб сповіщати чесноти Того, Хто покликав вас із темряви у чудове Своє Світло» (1 Петр. 2, 9). Радуйтесь, бо «від смерті до життя і від землі до небес» привів нас Христос.

Візьмімо ж з собою із храму ту радість, до якої ми приєднались у спасительну ніч святої Пасхи. Поділімось нею із нашими дітьми, батьками, братами і сестрами, з нашими ближніми, друзями і знайомими. Постараємося передати її скорботним і знедоленим, хворим і немічним, всім тим, хто потребує нашої уваги і підтримки.

Сердечно вітаю боголюбивих пастирів, чесне чернецтво та вірних Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, а також всіх християн і весь побожний народ, який проживає на славній Чернігово-Сіверській землі із Світлим Воскресінням Христовим! Нехай мир, віра, надія і любов супроводжують Вас у всі дні життя Вашого.

Благодать воскреслого Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма вами по всі дні до кінця віку! Амінь.

ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ІЛАРІОН
ЄПИСКОП ЧЕРНІГІВСЬКИЙ І НІЖИНСЬКИЙ

ПАСХА ХРИСТОВА 2011 р.
м. ЧЕРНІГІВ


Чернігівські єпархіальні відомості

Категория: Интересная информация | Просмотров: 1374 | Добавил: isihia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
500
Новые добавления
Файлы:
23 Октября 2010
Как правильно выйти ... (Книги)
24 Августа 2010
Дмитро Степовик. Іст... (Книги)
23 Июня 2010
Молитвенный щит (Молитвы)
23 Июня 2010
Иконы и молитвы в ра... (Молитвы)
Статьи:
04 Декабря 2010
Пост без прикрас (Мои статьи)
04 Декабря 2010
Христианский брак ес... (Мои статьи)
20 Ноября 2010
Как выбирать духовни... (Мои статьи)
11 Ноября 2010
Милостыня должна поп... (Мои статьи)
Сайты:
11 Февраля 2011
Псалтирь (Библия и христианская литература)
11 Февраля 2011
Молитвослов (Молитвы)
02 Декабря 2010
"СЛОВО" - ... (Полезные ссылки)
08 Ноября 2010
Миссионерско-апологе... (Похожие сайты)
В Нежине
Прогноз погоди в Ніжині
Ніжин на мапі світу
Наша кнопка

Смело масштабируйте картинку ;)
Лучше всего наш сайт смотреть через:
Copyright orthodox-nezhin.at.ua © 2024 |