Чтобы не видеть вверху этот надоедливый рекламный баннер от UCOZ, регистрируйтесь в системе или входите со своего глобального аккаунта
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по сайту
Разделы
Новости братства [27]
События в мире [199]
Новости сайта [12]
Новости православия [72]
События в Украине [86]
Интересная информация [80]
Разное [23]
Авторская рубрика [7]
Размышления участников нашего братства...
Историческая справка [13]
Дополнительно
Наш опрос
Якою мовою Вам зручніше молитись?
Всего ответов: 53
Друзья сайта


Храм Всіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство

Одигитрия




Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная | Регистрация | Вход
Пивопандемія по-українськи
11:27

Пиво в Україні - скрізь. Вийти на вулицю і не побачити людину з пивом для українського міста – велика рідкість. Пляшка пива в руці обивателя фігурує частіше за обручку. Люди з пивом окуповують життєвий простір з інтенсивністю сарани. Вони їздять в громадському транспорті, купчаться попід стінами підземного переходу, біля виходу з супермаркету, на станціях метрополітену, вони сидять на лавах у сквері, на дитячих майданчиках, на зупинках, зрештою, просто знаходяться у натовпі.

Пивна пляшка, прозора скляна пухлина, приклеюється до рук чоловіків та жінок віком від 12 років. Пиво ллється в горлянку, тече стравоходом, булькає в шлунку і транзитом через сечовий міхур порційно розподіляється по кущах, підворіттях, платних клозетах, макдональдсах та неосвітлених під’їздах багатоповерхівок. Пиво дивиться на нас з вітрин кіосків (сам по собі кіоск – абсолютно дике явище, яке, здається, ніде, окрім країн колишнього соцтабору, не зустрічається), з бігбордів, телевізійних екранів; пиво пропагують кумири – зірки спорту та шоу-бізнесу; пиво – це модно, дешево і доступно ще з 1995 року, коли Верховна рада не внесла пиво до списку алкогольних напоїв, де-факто прирівнявши його до лимонаду.

Прогуляйтеся ввечері Києвом (Львовом, Дніпром, Харковом, потрібне підкреслити) – що ви побачите? Калюжі сечі на асфальті, калюжі блювотиння на ескалаторах, розбиті на друзки пляшки, розбиті носи і «підкови» під очима, гори пластикового сміття в лісопарковій зоні, безконтрольні гурти агресивних упитих підлітків, бездумна, напхана пивом зомбоідіотична свинота... Ось вони – наслідки державної політики зі споювання молоді. Тим, хто при владі, не вигідно мати здорову й тверезомислячу націю. Молодь не повинна багато читати, багато знати, не повинна цікавитись життям країни. Саме тому торгувати пивом в Україні вдесятеро вигідніше, ніж книжками.

Спитайте пересічного іноземця: що його найбільше вражає під час візиту до України? Дев’ять з десяти відповість вам, що це – смоктання пива на вулицях. Справді, такий масовий акт привселюдного алкоголізму є дикістю для культурного світу. Ані в Європі, ані в Америці ви не купите пиво, якщо вам не виповнилось 18 (21 у США), а, купивши, не зможете його розпити з приятелем Васєй на ступєньках – вас миттєво запроторять у відділок.

Противники введення акцизного збору на пиво запевняють, що пиво – не алкоголь. Мовляв, якщо концентрація спиртів в пляшці пива усемеро разів нижча, ніж у пляшці горілки, пити пиво безпечніше. Але ж навіть при такій концентрації пляшка світлого пива приблизно дорівнює 100 грамам горілки! Можливо, для дорослого дядька це і дрібниці, але що таке 100 грамів горілки для школяра?! Не секрет, що пивний алкоголізм не менш небезпечний за «горілчаний». Звикання до пива більш поступове, а тому – непомітне.

Вихід з ситуації очевидний:
Заборонити продаж пива та слабоалкогольних напоїв особам, які не досягли 18-річного віку.
Заборонити вживання пива та слабоалкогольних напоїв поза спеціально виділеними для цього місцями.

На останок – декілька фактів.

* Україна — лідер серед 40 країн Європи з підліткового алкоголізму.

* 40 зі 100 українських юнаків і 24 зі 100 дівчат у віці 15-16 років п’ють пиво більше, ніж три рази на місяць (Європейське дослідження школярів, 2007 рік).

* У Росії продаж пива неповнолітнім заборонений. «Роспотребнадзор» наразі висунув пропозицію підняти «поріг» до 21 року.

* У Білорусі штраф за продаж пива неповнолітнім – еквівалент 160 доларів.

* Природний експеримент стався в 1969 році у Фінляндії, де вирішили дозволити продаж пива в магазинах. За рік зростання вжитку алкоголю склало 46%, далі зросли смертність і злочинність.

Джерело: http://sumno.com/article/pyvopandemiya-po-ukrajinsky-1/

Категория: События в Украине | Просмотров: 840 | Добавил: tinet | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
500
Новые добавления
Файлы:
23 Октября 2010
Как правильно выйти ... (Книги)
24 Августа 2010
Дмитро Степовик. Іст... (Книги)
23 Июня 2010
Молитвенный щит (Молитвы)
23 Июня 2010
Иконы и молитвы в ра... (Молитвы)
Статьи:
04 Декабря 2010
Пост без прикрас (Мои статьи)
04 Декабря 2010
Христианский брак ес... (Мои статьи)
20 Ноября 2010
Как выбирать духовни... (Мои статьи)
11 Ноября 2010
Милостыня должна поп... (Мои статьи)
Сайты:
11 Февраля 2011
Псалтирь (Библия и христианская литература)
11 Февраля 2011
Молитвослов (Молитвы)
02 Декабря 2010
"СЛОВО" - ... (Полезные ссылки)
08 Ноября 2010
Миссионерско-апологе... (Похожие сайты)
В Нежине
Прогноз погоди в Ніжині
Ніжин на мапі світу
Наша кнопка

Смело масштабируйте картинку ;)
Лучше всего наш сайт смотреть через:
Copyright orthodox-nezhin.at.ua © 2024 |