Чтобы не видеть вверху этот надоедливый рекламный баннер от UCOZ, регистрируйтесь в системе или входите со своего глобального аккаунта
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по сайту
Разделы
Новости братства [27]
События в мире [199]
Новости сайта [12]
Новости православия [72]
События в Украине [86]
Интересная информация [80]
Разное [23]
Авторская рубрика [7]
Размышления участников нашего братства...
Историческая справка [13]
Дополнительно
Наш опрос
Що означає для вас Пасха Христова?
Всего ответов: 44
Друзья сайта


Храм Всіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство

Одигитрия




Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная | Регистрация | Вход
Акцію «Мама, не вбивай мене!» представлено на Чернігівщині
16:34

«Церква дивиться на аборт однозначно – це вбивство!» - сказав Архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський Амвросій під час представлення акції «Мама, не вбивай мене!»

Організаторами акції є Благодійний фонд “Європа” та Чернігівська єпархія Української православної церкви.

Владика Амвросій нагадав всім, що в Біблії написано – не вбивай. Те, що зароджується у жінки в середині, є живим від самого початку. І церква розцінює аборти як вбивство.

«Це дуже важкий гріх, - сказав Владика. – На людей, які це роблять, накладається печать Каїна. І такі люди втрачають спокій».

Амвросій розповів, що дуже багато жінок, які робили аборти, говорять священикам на сповіді, що їм часто сняться їхні ненароджені діти, які простягають до них ручки та запитують, чому вони не дозволили їм жити.

До того ж жінка, яка робить аборти, стає агресивною до свого чоловіка, до дітей та родичів. Навіть у тих випадках, коли лікарі не радять жінці народжувати через стан здоров’я, священики радять молитися, бути мужніми та народжувати.

«Ми маємо багато випадків, коли Господь зціляв жінок при надії, які старанно молилися – за своє терпіння вони були нагороджені здоровими дітками та легкими пологами», - розповів Владика Амвросій.

Народний депутат України, президент Благодійного фонду “Європа” Валерій Дубіль розповів про те, що мета акції – привернути увагу суспільства до проблеми абортів.

«За нинішніх умов демографічної кризи питання абортів актуальне як ніколи, - сказав народний депутат. – За роки незалежності українські жінки зробили 30 мільйонів абортів. Це означає, що Україна втратила 30 мільйонів своїх громадян».

Пан Дубіль розповів, що акція триватиме протягом тижня – з 6 до 12 квітня. У ці дні священики читатимуть лекції у школах та вузах, в храмах Чернігівщини будуть проведені спеціальні служби та молебні.

Так, у п’ятницю, 10 квітня, в усіх храмах священики проведуть молебні за просвітлення жінок та утримання їх від абортів. Також будуть видрукувані листівки з агітацією не робити аборти. Протягом тижня їх роздаватимуть священики в храмах та в наметах на вулицях міста.

До акції долучаться і медичні заклади – протягом тижня вони не робитимуть аборти. Також організатори проведуть засідання “круглого столу”, присвяченого проблемі абортів, за участю провідних українських лікарів, духовенства.

«Навіть якщо 10 жінок передумають робити аборт, це вже буде гарним результатом нашої акції», - сказав Валерій Дубіль на завершення.

Довідка.

Україна стоїть сьогодні на межі демографічної катастрофи: за роки незалежності з 52 мільйонів українців залишилося лише 46 мільйонів. А якщо не враховувати те населення, яке виїхало на заробітки за кордон, то в Україні насправді проживає трохи більше 36 мільйонів чоловік.

Аборти загрожують демографічній ситуації в Україні. Офіційна статистика каже, що за роки незалежності українки зробили 30 мільйонів абортів.

Це потрібно розуміти як те, що Україна втратила більше 30 мільйонів своїх громадян, які не були народжені через аборти.

Найбільше у 90 році – понад мільйон. З кожним роком ця цифра зменшується, однак досі в Україні щороку роблять понад 250 тисяч абортів – приблизно сімсот щодня. Це у багато разів більше ніж у розвинених країнах.

За офіційною статистикою, в Україні на 100 пологів припадає близько 94 абортів.

Офіційна статистика здійсненних абортів в Україні жахлива:

у 1990 році було зроблено 1 млн 19 тис. абортів,
у 1992 - 902 тис. абортів;
у 1995 - 740 тис. абортів;
у 2000 - 434 тис. абортів;
у 2001 - 370 тис. абортів;
у 2002 - 346 тис. абортів;
у 2003 - 316 тис. абортів;
у 2004 - 289 тис. абортів;
у 2005 - 264 тис. абортів;
у 2006 - 230 тис. абортів.

Аборти в Європі здійснюються в середньому кожні 27 секунд - до такого висновку прийшли експерти незалежного Інституту родинної політики з Норвегії, кожна п'ята вагітність в Європі закінчується абортом: на 6,4 млн вагітностей на рік здійснюється 1,16 млн абортів.

Щоб зробити цю цифру наочнішою, за даними цього дослідження, щороку від абортів гине в півтора рази більше людей, ніж все населення Кіпру (790 тисяч чоловік).

На кожну новонароджену дитину в Україні приходиться двоє, що не з'явилися на світ в результаті аборту, і цей показник росте рік від року. Багато фахівців вважають, що для відображення реального положення речей ці показники потрібно як мінімум подвоїти.

При цьому говорять і пишуть про аборти в Україні дуже мало - настільки мало, що далеко не кожна жінка взагалі знає що-небудь про аборт - крім того, що він існує. Можливо, причина цього досить проста - ті, хто може і повинний говорити і писати про аборти, не хочуть робити цього, підсвідомо почуваючи свою провину за причетність до цього діяння в тому або іншому виді. Ніхто не заперечує, що проблема ця "неприємна", тому варто говорити про що-небудь більш приємне. Але якщо керуватися таким підходом, то потрібно почати запевняти хвору людину в тім, що вона здорова, замість того, щоб почати лікувати її. Тому варто спробувати розповісти про аборти, показавши цю проблему з різних точок зору й освітивши її як можна об'єктивніше.

Офіційно визнано, що аборт - це вбивство живої істоти. Незважаючи на це, в Україні його можна зробити навіть на 154 день вагітності. Тобто, в Україні дозволяється переривати вагітність до 5 місяців. Для порівняння - у багатьох європейських країнах це можна робити не пізніше ніж у два.

Українське законодавство є надто м'яким у цьому питанні.

Хто і навіщо робить аборти?

Можна виділити три групи жінок, що йдуть на цю процедуру.

Неграмотні підлітки - молоденькі дівчата (15% від всіх, абортів), що недавно пізнали "доросле" життя. Як правило, вони цілком залежні від батьків, соціально неспроможні. У дівчат - підлітків 15-17 років 75% вагітностей закінчується абортом, тобто на 1 пологи приходиться близько 5 абортів. Це відбувається через те, що дівчата бояться покарання з боку мам, які, у більшості випадків, дізнаються про вагітність власної дитини пізно.

Жінки з "безвихідною" ситуацією. У цю групу входять більш фізично і морально зрілі жінки. На аборт їх змушує піти не планована вагітність виникла в результаті, неефективності таблеток або інших засобів від вагітності, зґвалтування або при неможливості продовжувати вагітність у зв'язку з важкою гостро виниклою хворобою, зі смертю або розводом з чоловіком, при відсутності соціальних умов для виховання дитини.

Жінки, що свідомо використовують аборт, як засіб для "запобігання від вагітності". Подібно нашим 60 -70 літнім бабусям, що не знали іншого засобу захисту від вагітності, як аборт, їхньої сучасниці, у силу своєї неосвіченості, низького соціального й освітнього рівня, убогості, йдуть на аборт.

Ще один момент – те, наскільки аборти небезпечні для життя самих жінок. Є такий закон акушера - спершу рятують матір, а потім дитину. Та не завжди спрацьовує оте правило акушера. Щорічно у світі вмирає майже 70 тисяч жінок під час аборту. На жаль, Україна — не виняток — у 2008 році серед 76 випадків материнських смертей 7 пов'язано з абортами.

А в умовах кризи питання абортів та народжуваності стає ще більш критичним.

«Бебі-бум», який намітився торік в Україні, знесла хвиля економічної кризи. За лічені місяці країну накрила епідемія абортів, і народжуваність пішла на спад.

Криза примушує зважитися на аборт дедалі більше наших співвітчизниць. За останні три місяці попит на препарати, за допомогою яких можна викликати медикаментозний аборт, зріс на 10-15%, розповіли у київських аптеках. Лікарі приватних клінік визнають, що кількість передчасних переривань вагітності йде вгору, і чекають ще більшого зростання.

Офіційна статистика поки що ні підтверджує, ні спростовує зростання абортів у країні. Хоча за останні десять років кількість абортів в Україні скоротилася втричі, цю позитивну тенденцію криза розвертає назад. Протягом нього року очікують зростання кількості абортів на 20-30%.

Джерело: Високий Вал

Категория: Новости православия | Просмотров: 1256 | Добавил: tinet | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
500
Новые добавления
Файлы:
23 Октября 2010
Как правильно выйти ... (Книги)
24 Августа 2010
Дмитро Степовик. Іст... (Книги)
23 Июня 2010
Молитвенный щит (Молитвы)
23 Июня 2010
Иконы и молитвы в ра... (Молитвы)
Статьи:
04 Декабря 2010
Пост без прикрас (Мои статьи)
04 Декабря 2010
Христианский брак ес... (Мои статьи)
20 Ноября 2010
Как выбирать духовни... (Мои статьи)
11 Ноября 2010
Милостыня должна поп... (Мои статьи)
Сайты:
11 Февраля 2011
Псалтирь (Библия и христианская литература)
11 Февраля 2011
Молитвослов (Молитвы)
02 Декабря 2010
"СЛОВО" - ... (Полезные ссылки)
08 Ноября 2010
Миссионерско-апологе... (Похожие сайты)
В Нежине
Прогноз погоди в Ніжині
Ніжин на мапі світу
Наша кнопка

Смело масштабируйте картинку ;)
Лучше всего наш сайт смотреть через:
Copyright orthodox-nezhin.at.ua © 2024 |